BookBrother besøger Lokalhuset

Rødovre Bibliotek står bag udviklingsprojektet, BookBrother, som har til formål, at få folk, der ikke læser bøger, til at læse. Projektet er støttet af Kulturstyrelsen og har Rødovre Centrum som samarbejdspartner. Med projektet forsøger vi at komme væk fra den holdning, at bøger kun er for intellektuelle og noget finkulturelt – bøger skal betragtes som underholdning på linje med det at se en film, høre musik og lignende. Det skal være sjovt, underholdende og overkommeligt at læse bøger.

Humor er en helt central del af projektet, og vi har derfor valgt, at bruge den kendte professionelle tegner, tidligere Rødovre-dreng og manden bag Ekstra Bladets populære tegneseriestriber: ’…og det var Danmark’, Morten Ingemann. Morten Ingemann laver 12 striber, der bringes i Rødovre Lokalnyt henover efteråret 2015. Striberne formidler historien om en Rødovre-families oplevelser med den nye dokusoap ”BookBrother”.

Programmet er blevet lanceret af et tv-selskab, der inspireret af læsekampagnen ”Danmark Læser”, har besluttet at undersøge, hvad der sker, når man for åben skærm opfordrer og udfordrer en familie, der ikke normalt læser, til at læse mere. I striberne følger vi uge for uge familiens liv og udvikling i forhold til deres efterhånden voksende interesse for bøger.  Morten Ingemanns striber følges op med events og besøg forskellige steder i byen. I september kan du hænge ud i Rødovre Centrums Booklounge, som også får besøg af BookBrother-ladcyklen, Bookgatto, der er udstyret med læsekompas og bøger. Her kan man få lavet sit læsekompas ved at svare på en række hurtige spørgsmål, få defineret sin læseretning og finde lige netop de bøger, der passer til én.

 

stribe_2_300 stribe_villads_fra_valby_16.9 stribe_frisoersalon_30.9 stribe_fitness_14.10 stribe_mighty_bulls_d._21.10 stribe_-_hvad_kvinder_ikke_forstaar stribe_bogmesse stribe_sjov_loerdag stribe_superman

 

Projektet har en række samarbejdspartnere:
Rødovre Centrum har været en vigtig samarbejdspartner fra starten af projektet.
Forlaget Lindhardt & Ringhof har bidraget med 400 bøger, som vil blive delt ud i løbet af projektet.
Forlaget Gyldendal har bidraget med en række eksemplarer af Kim Leines bog ”Afgrunden”.
Chedanthe – Modern Living har sponseret en brandbil etageseng.
Pjot Antik har sponseret en hjørnelædersofa.

Mere lokalhus nyt...